Energiaital

A Koffein Fesztivál fontos termékcsoportja, akárcsak a  Koffein Éjszakájának az energiaital. Több tucat hazai és külföldi márka között válogathatnak majd a rajongók.

Az energiaital

Az energiaital olyan üdítőital, amely egy bizonyos ideig fokozza az emberi szervezet anyagcseréjét, az ébrenlétet és a teljesítőképességet. A fő összetevői ezeknek az italoknak a cukor és a koffein. A koffein megakadályozza az adenozin hatását, – ez egy agyi vegyület, az alvásban vesz részt – ami azt okozza, hogy a neuronok folyamatosan dolgoznak az agyban. A szervezet azt gondolja, hogy vészhelyzetben van, így az agyalapi mirigy, az adrenalin felszabadítása által, elindítja a szervezet „küzdj vagy menekülj” reakcióit. Ezek a hormonok felgyorsítják a szívverést és kitágítják a pupillát. Ez okozza a máj extra cukor kibocsátását a véráramba, energiaként. A koffein hatással van a dopamin szintjére is, amely az agy, ’öröm’ központjáért felelős vegyület. És mindezen fizikai reakciók miatt érzed úgy, mintha több energiád lenne. Tipikus összetevői közé tartozik még a taurin, B2-vitamin, B5-vitamin, inozitol, guarana, ginszeng, B6-vitamin és a B12-vitamin.

energy drink overload

Nem szabad persze megfeledkezni arról, hogy a legnagyobb mennyiségben mindegyik italban a víz fordul elő. Az energiaitalok – ahogy a nevükből is kiderül – azt a célt szolgálják, hogy a fogyasztója „tovább bírja” erővel, éberséggel.

Az energiaitalok koffeintartalma egy deciliter folyadékban általában 30 mg, vagyis dobozonként két dupla kávénak felelnek meg. Azért tér el a hatása a kávé hatásától, mert az egyéb komponenseknek köszönhetően jóval hosszabb ideig tart.

A nagyhírű energiaitalok multimilliárdos üzletté váltak az elmúlt néhány évben a kiterjedt fogyasztói kör által, ami legfőképp atlétákból, tinédzserekből és fiatal felnőttekből áll.

Jelentkezzen partnernek: info@koffeinfesztival.hu

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com